Статуя Шрі Чінмоя у Києві

16 грудня  2017 року в Ботанічному саду і. М.М.Гришко відбулася інагурація статуї  Шрі Чінмоя «Молитва за мир». Автор композиції – американський скульптор Шилпа Тару Роланд  Трандафір. У 2000 році Шрі Чінмой спеціально позував на єдиній у своєму житті фото сесії. Скульптору вдалося передати не тільки вражаючу подібність, але і внутрішню свідомість Духовного Майстра. Коли Шрі Чінмой познайомився з іще  незавершеною статуєю, він прокоментував :

«Вражаюче досягнення ! Вражаюче досягнення! Сила – у співстражданні!  Першим з’являється співстраждання, а потім із середини співстраждання  приходить сила . Співстраждання і сила мусять стати наявними в статуї. Спочатку люди побачать красу співстраждання, а потім – у співстражданні, – світло і силу. Як тільки люди побачать статую, вони побачать аспект співстраждання. Потім, всередині співстраждання , будуть світло, сила і любов.

Коли вони побачать таку статую (зі складеними руками), вони побачать, що устремління до Істини і спів страждання йдуть разом. Моє устремління для того, щоб Небеса опустилися; і коли я отримую дещо, я пропоную це людям. Я прагну до Істини,  я піднімаюсь, і я отримую від Найвищого. Потім, з Небес, я опускаю співстраждання, і це співстраждання я пропоную людству. Всередині цього співстраждання буде Світло і Сила».  

Ми запрошуємо вас відчути спокій, красу, співстраждання і  силу  безпосередньо  біля Статуї